www.thijsal.com

Just another WordPress site

0

Your Cart

0

BIOGRAFIE

WWW.THIJSAL.COM

AA DRINK CYCLING TEAM

Eerstvolgende Wedstrijd

Ambassadeur

Sponsors

Biografie


Naam: Thijs Al
Geboortedatum: 16 Juni 1980
Geboorteplaats: Zaanstad
Studie: Johan Cruyff (Heao CE) te Amsterdam
Mountainbiker sinds: 1996
Gewicht: 70-73 kg
Lengte: 1.80m
Hartslag: 36-192

In de zomer van 1995 heb ik voor het eerst meegedaan aan een mountainbike wedstrijd. Deze liep door totale vermoeidheid helaas niet zo goed af. Maar ik had wel de smaak te pakken en wilde meer wedstrijden gaan rijden. Na de hele winter wedstrijdjes op Spaarnwoude (thuisparkoers van mijn club DTS) kwamen langzamerhand de resultaten. Daarom had ik me laten overhalen om een licentie aan te vragen en het te proberen. Ik was toen 2de jaars nieuweling alleen reden we toen veelal met de junioren maar een enkele keer apart. De fietsenwinkel Piet de Wit was mijn allereerste sponsor en gaf me een shirt en hielp me met materiaal en onderhoud. In de loop van het jaar ging ik steeds beter rijden waardoor Vertex ook mee ging sponsoren.

Hierdoor is in 1997 het Piet de Wit-Proflex team opgericht met drie renners. We kregen toen de beschikking over hele mooie fietsen waar ik erg trots op was.

De resultaten werden steeds beter en ik werd zelfs geselecteerd voor het EK en het WK als 1ste jaars Junior.

In 1998 werd het team uitgebreid en veranderde de naam Proflex in K2 dus werd het Team omgedoopt naar Piet de Wit-K2 team waarin zes renners zaten. 1998 was zo´n succesvol jaar voor mij dat ik gevraagd werd om voor het Be-One Europe Team te rijden een nieuw team dat een opleidingsteam was voor het Be-One World Team.

1999 het eerste jaar bij de Espoirs/Experts. Dit viel niet mee, de lengte van de wedstrijd was mijn grootste tegenstander in het begin.

In het jaar 2000 daar en tegen had ik een hoop geleerd en was ik harder en anders gaan trainen in de winter. Hierdoor kwamen ook de hele mooie resultaten uit voort. Het hoogtepunt was natuurlijk wel de 3de plaats op het EK in Rhenen niks mooier dan voor eigen publiek op het podium te eindigen bij zo´n groot evenement.

In 2001 wist ik de stijgende lijn door te trekken en wist op het EK zelfs nog een plekje hoger te eindigen en verbaasde alle wegrenners door 2de op het NK te worden. Hierdoor werd ik ook geselecteerd voor het WK op de weg.

In 2002 stapte ik over van het Be-One team dat er min of meer mee stopte en mij geen toekomst kon bieden. Gelukkig zag Bankgiroloterij-Batavus-Van Keulen, een Trade Team 2 op de weg, wel iets in mij. Ik heb bij deze ploeg heel veel mogen leren en aan het profleven mogen ruiken op de weg. Na een half jaar verlangde ik eigenlijk weer naar de modder en naar de gemoedelijke sfeer rond de mountainbike wedstrijden. Daardoor heb ik op het einde van het jaar de aanbieding voor contract verlenging niet aanvaard. Hoe stom dit ook klinkt maar mijn hart zei iets anders en ik wilde nog graag een paar jaar volledig mountainbiken.

In 2003 en 2004 heb ik toen samen met behulp van Martin Slagt (Piet de Wit Tweewielers) een nieuw opgericht, Team Piet de Wit, met de bedoeling mij twee jaar te ondersteunen en de het ultieme doel; mij naar de Olympische Spelen proberen te brengen. Ik heb twee mooie jaren beleefd, maar ik wilde nog veel leren van andere renners en meer in het buitenland rijden en een volledige ondersteuning daarbij hebben.

In 2005 reed ik voor het Giant Mountainbike Racing Team waar onder meer Roel Paulissen en Bart Brentjens in zaten. Ik heb veel geleerd en in super goed team gezeten maar de vooral duitse opzet van het team was niet geschikt voor mij. Ik moest teveel wedstrijden in Duitsland rijden, wat heel veel reizen betekende, waardoor ik in grote wedstrijden soms te moe was.

In 2006 reed ik voor het nieuwe Bejan-Rings Pro Cycling Team waar ik een van de kopmannen was en ik zelf in overleg mijn programma kon samenstellen.